Werkwijze videoproductie laten maken

Werkwijze video laten maken

Je wilt een videoproductie laten maken, hoe werkt dat precies? Er zijn aantal stappen die we samen doorlopen om tot een film te komen die bij jouw organisatie, instelling of bedrijf past.

 • Stap 1: Wensen- en eisengesprek

  De belangrijkste eerste stap, naast elkaar de hand schudden, is er samen precies achter komen welke filmproductie er voor ogen is. Hoe komt de film er ongeveer uit te zien? Wat wil jij of jouw organisatie bereiken met de film? Met andere woorden wat is het doel van de film? Wie krijgt de film te zien en hoe ziet dus de doelgroep er uit? Komt er een muziek en/of voice over in de film? Op dit soort vragen zoeken we naar een antwoord om tot een concept voor een effectieve communicatietool te komen, de film. Het kan ook zijn dat er nog geen concreet idee ligt voor een videoproductie, dan brainstormen we samen om tot een geschikt concept te komen. Alle wensen en eisen vertalen we samen met onze ervaring en expertise naar een voorstel in de vorm van een offerte. Soms kan het zijn dat er zelfs voor het eerste gesprek al een prijsafspraak is gemaakt.

 • Stap 2: Concept uitwerken, script en voorbereiding

  Een film schiet je niet zomaar. Je wilt graag specifiek en effectief je doelgroep bereiken. Daarvoor wordt er een gericht concept en script geschreven welke aansluit bij de communicatiewens. Ter goedkeuring en voor feedback communiceren wij altijd transparant onderdelen als een script richting de klant. In deze fase worden ook alle voorbereidingen getroffen in de vorm van planning, eventuele acteurs, props en andere benodigdheden.

 • Stap 3: De Draaidag(en)

  Op een van te voren strak ingeplande draaidag wordt al het materiaal geschoten voor de film. Voor sommige producties zijn er meerdere draaidagen.

 • Stap 4: Montage en oplevering eerste versie

  Nadat al het benodigde materiaal geschoten is, gaan wij aan de slag met de montage en nabewerking. We verweven de beelden met animaties, muziek en een eventuele voice over, om tot een kwalitatief eindproduct te komen. Wij vinden het erg belangrijk dat je tevreden bent met dit eindproduct. Daarom leveren we altijd een eerste versie op. Het kan namelijk zijn dat je nog wensen hebt voor aanpassingen.

 • Stap 5: Feedbackronde en definitieve oplevering

  Je kunt feedback geven op de eerste versie die we hebben opgeleverd. Deze feedback verwerken we om tot een tweede versie te komen. Vervolgens kun je aangeven of je tevreden bent met de aanpassingen. Op basis van goedkeuring leveren wij een definitieve versie aan via wetransfer en plaatsen we de film voor je online op Youtube of Vimeo.

Als je interesse hebt, praten we graag eens verder onder het genot van een kop koffie.

Neem contact met ons op

© 25 Edits Per Second videoproducties - Videoproductie op maat!